Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso
JURIDISCHE DIENSTEN
Delfzijl Groningen
Algemeen nieuws
wetenswaardigheden
Actueel

11 januari 2014 

Tellerstanden voertuigen in 2014, let op dat de kilometerstand correct is ingevoerd!

Per 1-1 2014 is het verplicht om kilometerstanden te registreren voor autobedrijven.
Registratiemomenten zijn onder andere; bij een APK en reparaties / onderhoud voor meer dan 150 euro. 

Per 1-1 2014 voeren bedrijven bij een reparatie aan uw auto of na een onderhoudsbeurt de kilometerstand in bij het systeem van de RDW. Meestal gaat dat goed en zullen de kilometerstanden logisch van opbouw zijn. De RDW neemt de tellerstanden over van de Stichting NAP (Nationale Auto Pas) en geeft ook een oordeel over de reeks tellerstanden van uw voertuig, namelijk:
  • logisch - wanneer de reeks standen oplopend is
  • onlogisch - wanneer de reeks standen niet oplopend is (trendbreuk)
  • Geen oordeel - bij import, te weinig informatie, vervangen teller, onlogische standen volgens NAP
Zorg er als autobezitter voor dat een bedrijf uw kilometerstanden correct verwerkt.
Een correctie achteraf is mogelijk maar soms blijft een fout ingevoerde stand onopgemerkt. Als u op een later moment uw auto wilt verkopen of inruilen dan zal blijken dat de kilometerstand als onlogisch staat vermeld in het NAP systeem. Dit kan gevolgen hebben voor de waarde van uw auto bij inruil of verkoop!

Tip! Een consument kan zelf zien of de registratie van de kilometerstand van een voertuig "logisch" , "onlogisch", is, of mogelijk "geen oordeel" heeft.
De kosten hiervoor zijn
 € 2,99 via Ideal op de site van de RDW.

Vanaf 1-1 2014 is het strafbaar de tellerstand terug te draaien.

A.J. Buist

 

  

Gevolgen echtscheiding voor kinderen, die zijn eigenlijk NOOIT beter af.

Ouders worden misschien gelukkiger na een scheiding, kinderen meestal niet. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit steeds opnieuw. 

Vaak wordt gezegd dat een echtscheiding voor kinderen minder erg is dan voortdurend te moeten leven met ruziënde ouders, maar dat idee wordt niet gesteund door wetenschappelijk onderzoek. Recent Nederlands onderzoek laat zien dat dat scheiden alleen maar voordelig is voor de kinderen wanneer de ruzies zeer frequent en zeer ernstig zijn (met huiselijk geweld, etc.)

Kinderpsycholoog Wallerstein beschrijft in haar boek The Unexpected Legacy of Divorce  gegevens die ze in de loop van 25 jaar had verzameld in haar praktijk als kinderpsycholoog.

Haar boodschap was dat er een zware schaduwzijde zit aan al die ontbonden huwelijken. Namelijk dat de ouders er misschien wel gelukkiger door worden, maar de kinderen zeker niet.
De scheiding van hun ouders is voor kinderen vaak niet de oplossing van een onhoudbare situatie, maar vooral het begin van een soms jarenlange zoektocht naar rust en stabiliteit. En omdat er zoveel gebeurt in hun leven wat ze moeten verwerken, ontwikkelen ze zich langzamer en lopen ze meer risico dan andere kinderen om in de problemen te raken.

Anderzijds valt niet te ontkennen dat heftige conflicten tussen de ouders ernstige gevolgen kunnen hebben voor  kinderen. In gezinnen met veel ruzie en geweld kan een scheiding wel degelijk beter zijn voor de kinderen.

 

Ook in Nederland is hiernaar onderzoek gedaan. Jaap Dronkers toonde in een onderzoek onder meer dan 9000 middelbare scholieren aan dat alleen bij zeer frequente en zeer ernstige ruzies tussen de ouders, kinderen beter af zijn na de scheiding.

Ouderverstotingssyndroom (PAS)

Een bron van problemen voor kinderen van gescheiden ouders is het niet (of bijna niet) meer zien van de andere ouder. Dit kan grote gevolgen hebben voor het kind.

Om het risico op PAS te verkleinen, pleiten Nederlandse onderzoekers voor:

  • vaker gebruik maken van bemiddeling bij de scheiding;
  • verplichte communicatie tussen gescheiden ouders en hun kinderen;
  • het door de rechter opleggen van begeleide bezoekregelingen.

Met name die bemiddeling (mediation) kan een goede manier zijn om de problemen voor de kinderen enigszins te verzachten. Om dezelfde reden kan ook gepleit worden voor vroegtijdige bemiddeling, nog vóór de scheiding voltrokken is.


                                  

 

   
©A.J. Buist op wordpress   mediationbuist.wordpress.com/
Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso