Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso
JURIDISCHE DIENSTEN
Delfzijl Groningen
download mediation overeenkomst
voorbeelden uit de praktijk
Mediation/bemiddeling


Mediation
Mediation is een vorm van bemiddeling tussen partijen waarbij door de partijen zelf wordt gezocht naar een oplossing met hulp van de onafhankelijke derde. Deze derde, de mediator moet geen inhoudelijke sturing geven aan het gesprek tussen de partijen.
Deze alternatieve vorm van het oplossen van een conflict is vaak effectiever, sneller en voordeliger dan de gang naar de rechter. Vooral als partijen in de toekomst met elkaar verder moeten is het van groot belang dat er een voor beide een acceptabele oplossing komt. Ook heeft deze bemiddeling een informeel karakter en is niet in hoofdzaak juridisch van aard.
De mediator is neutraal, onpartijdig, discreet en heeft geheimhoudingsplicht. Voorafgaande aan de gesprekken worden afspraken gemaakt door een mediationcontract. Hierin staat onder andere vermeld dat er geheimhoudingsplicht is naar derden, wat de kosten zullen zijn, wat de voorwaarden zijn van partijen en andere spelregels. Zo blijft u verzekerd van de vertrouwelijkheid en kunt u in alle openheid een gesprek voeren. Een voorbeeld van een mediationovereenkomst kunt u op deze pagina vinden (links boven onder de knop -mediationovereenkomst- ).
 
Wanneer partijen besluiten nemen en zaken willen afspreken dan bestaat de mogelijkheid een overeenkomst te sluiten. Eventueel kan deze overeenkomst door de notaris worden vastgelegd.
 
Voor vragen kunt u ons mailen, klik hierom een email aan ons te versturen. Wij informeren u geheel gratis over de mogelijkheden.Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso