Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso
JURIDISCHE DIENSTEN
Delfzijl Groningen
Actueel echtscheidingen
Echtscheiding

 

EchtscheidingenSteeds vaker ontstaan door scheidingen meer problemen dan verwacht, zeker als er kinderen zijn betrokken bij die scheiding. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de impact van de scheiding op jonge kinderen veel groter is dan eerder werd aangenomen.  Scheiden is in onze beleving een allerlaatste middel wanneer er minderjarige kinderen zijn betrokken bij de scheiding. Het maken van goede afspraken betreffende de kinderen kan een hoop leed voorkomen.

Het maken van heldere afspraken is van groot belang, ook als er geen kinderen zijn betrokken. Probeer met elkaar in gesprek te blijven om vooraf de belangrijkste afspraken te kunnen maken.  Voorkom vooral een juridische strijd, die kan soms jaren duren. Kies voor een neutrale, onpartijdige en betrouwbare derde die tussen jullie kan bemiddelen en de zaken op een rijtje zet.          
                                                                                              

Samen beslissen is beter dan een onzekere uitspraak aan de rechter vragen. Alle betrokkenen hebben belang bij overleg en goede schriftelijke afspraken. Ook in de toekomst is het met elkaar kunnen overleggen soms van groot belang.

Nu investeren in afspraken kan u veel leed, emoties, stress en geld besparen.

  • Opstellen van een verplicht ouderschapsplan (Afspraken maken over bijvoorbeeld de verzorging,de  opvoeding, de omgangsregeling enz.)
  • Aanvullende afspraken rondom gezag, wijzigingen, school en dergelijke
  • Verdeling van alle bezittingen en schulden
  • Financiele gevolgen voor betrokkenen
  • Eigen woning
  • Alimentatie
  • PensioenProbeer in gesprek te blijven. Wij informeren u graag.Steeds meer kinderen raken in de knel door de gevolgen van een scheiding. Er
worden door volwassenen een keuze gemaakt die kinderen vaak niet kunnen en willen begrijpen. Verdriet en boosheid zijn de voorkomende gevoelens. Het moeten missen van een van de ouders, meestal vader, een andere leefomgeving door een verhuizing, soms een nieuwe school, nieuwe leerkrachten. Vaak moet een alleenstaande ouder meer gaan werken en is dus vaker afwezig. Ook de dagelijkse gewoontes zoals samen eten, een verhaaltje lezen zijn opeens anders dan voorheen.
Een scheiding zorgt voor onzekerheid bij een kind, kinderen zijn bang om te moeten kiezen tussen de ouders en weten zich geen raad met de nieuwe situatie. Onzekerheid en angst dat de andere ouder misschien ook weg gaat zijn geen uitzondering. Als papa en mama stoppen met van elkaar houden dan kunnen ze misschien ook wel stoppen met het houden van mij, is een logische redenering. Dit gevoel wordt vaak nog versterkt doordat ouders bewust of
onbewust na een scheiding in conflict blijven over allerlei zaken.
Het is helaas niet altijd te voorkomen om te scheiden maar door de kinderen als belangrijkste factor te betrekken bij de keuze om te gaan scheiden is de overweging anders dan een keuze zoals je die zonder kinderen zou moeten maken. Van het grootste belang is om samen de best mogelijke afspraken te maken voordat de scheiding een feit is. Een (echt)scheidings convenant, afsprakenlijst en een ouderschapsplan kunnen die afspraken bevatten.
 
Wij kunnen u de juiste en correcte begeleiding bieden tijdens het proces van een scheiding. Hoe meer afspraken u samen vooraf heeft gemaakt des te soepeler zal een scheiding kunnen verlopen bij de rechter. De basis is het maken van heldere afspraken. 

Laat u dit door een dure advocaat doen of kiest u voor de uitgebreide steun van ons voor minder dan de helft van de kosten, waarbij wij alle tijd nemen voor een optimaal resultaat?

Door onze bemiddeling, voorlichting en advies kunnen we samen met u tot een wettelijk correct plan komen die behoorlijk kosten besparend zal werken. Opstellen ouderschapsplan, convenant en verzoekschrift. De afwikkeling van de verdeling van de gemeenschap, verkoop woning, verkoop auto en dergelijke kunnen wij compleet verzorgen of gecontroleerd laten uitvoeren.


                 ©
                     U voorkomt met schriftelijke afspraken vaak conflicten in de toekomst.Ieder kind heeft recht op een onbelemmerde relatie met zijn beide biologische ouders, zijn (half)zusters en -broers en al zijn grootouders.

Helaas wordt nog nauwelijks de noodzaak erkend dat recht van ieder kind te eerbiedigen. Als gevolg daarvan hebben tienduizenden kinderen geen enkel contact met hun vader en diens familie, terwijl die kinderen en hun vader onderling geen enkel probleem met elkaar hebben en gewoon met elkaar zouden willen omgaan. 

 

 

 

 

 
 
Home Mediation/bemiddelingEchtscheidingKostenMKB advies - IncassoActueelcontactRegistratieAangeboden uit faillisementen/incasso